Constientizarea problemelor legate de protejarea mediul inconjurator, nu mai este o alegere, este o necesitate si avem nevoie de ea peste tot in viata noastra de zi cu zi.
Redu, refoloseste, recicleaza!
Sa invatam sa recilam. Chiar daca scoala poate juca un rol important in ceea ce priveste idea de reciclare, educatia in acest sens, incepe acasa, iar parintii trebuie sa insufle aceste responsabilitati copiilor pana sa mearga la scoala. Acest lucru poate fi facut prin diferite tehnici, de la explicatii despre reciclarea selectiva, pana la a-i invata diverse modalitati de a reduce gunoiul din casa prin jocuri si activitati distractive. Si de ce nu, haideti sa exersam si sa ne jucam si noi cu ei!
Reciclarea este un factor important in conservarea resurselor naturale si contribuie cu success la imbunatatirea mediului in care traim.
Reciclarea acasa
Reciclarea in casa si in jurul ei poate fi foarte simpla daca stii cum sa o faci. Alegerea minutioasa a produselor cumparate din supermaketuri si ce faci cu ele ulterior este primul pas spre o reciclare eficienta.
Gaseste modalitati de reciclare a diferitelor materiale
Multe materiale pot fi reciclate: hartia, plasticul, metalul si sticla. Alte obiecte asa cum ar fi, piesele de mobilier, echipamentele electronice si electrocasnice, materialele de constructie si vehiculele, de asemenea, pot fi reciclate.
Cumpara produse ce pot fi reciclate
Ne putem da seama cu usurinta daca un produs este prietenos cu mediul, prin simpla studiere a etichetei pordusului.
Evita achizitia produselor din materialelor periculoase
Reciclarea produselor ce contin materiale periculoase este mult mai dificila. Inlocuirea produselor de intretinere casnica toxice cu cele non-toxice este cea mai buna solutie alternativa.
Pubelele de reciclare
Asigura-te ca ai diferite pubele de reciclare acasa. Pozitioneaza-le in locuri accesibile, astfel incat sa nu uiti sa le folosesti. Consiliul local ar trebui sa iti furnizeze pubele separate pentru reciclarea sticlei, hartiei, aluminiului si plasticului.
Reciclarea in gradina
Prin reciclarea produselor din gradina si plantarea copacilor poti contribui la imbunatatirea mediului inconjurator.
Ingrasamant natural
Compostul este un ingrasamant agricol natural, rezultat in urma fermentarii lente a diferitelor resturi vegetale si animale, care ulterior pot fi folosite in gradina ta. Resturile provenite din bucatarie este un mod excelent de reciclare in gradina.
Iarba refolosita
Resturile de iarba rezultate in urma tunderii gazonului fac minuni in reciclare. Pastrarea resturilor taiate pe gazon in loc sa le strangem si sa le aruncam, duce la formarea unui ingrasamant natural bogat in nutrienti atat de necesari fertilizarii solului.
Plantarea copacilor
Plantarea copacilor in curte si gradina ajuta enorm la imbunatatirea mediului inconjurator. Aerul este oxigenat, iar incalzirea globala este incetinita.
Reciclarea in comunitate
Punctele de colectare
Identifica cele mai apropiate puncte de colectare si valorificare si informeaza-te cum sa reciclezi.
Proiecte in desfasurare
Implica-te in proiectele de reciclare ale comunitatii locale prin donatii, participari sau implementare de idei noi.
Motivatie financiara
Pentru diverse deseuri provenite din fier sau neferoase, hartie, plastic, etc., punctele noastre de colectare ofera contravaloarea lor in lei per kilogram. Implica-te si castiga bani in plus pentru bugetul tau.
In prezent, societatea noastra isi desfasoara activitatea la urmatoarele puncte de lucru: